Betalingsanmerkninger- dette må du vite

Betalingsanmerkninger- dette må du vite

Hva skal til for å få en betalingsanmerkning? Og hvordan blir du kvitt den? Under finner du svarene på de vanligste spørsmålene om betalingsanmerkninger.

Hva er betalingsanmerkninger?

Hvis du ikke har betalt regningene dine i tide, vil du få en merknad på deg som resulterer i at det vil bli vanskelig å få lån. Mange forveksler betalingspåminnelser med betalingsanmerkninger, men dette er ikke det samme. Betalingsanmerkninger kommer først når det går lang tid etter forfall og ikke hvis du betaler regningen litt for sent. En betalingsanmerkning blir registrert hos kredittopplysningsforetak. Banker og låneselskaper vil da se at du har betalingsanmerkning hvis du søker om lån, fordi alle låneselskaper tar en kredittsjekk før du får tilbudt lån. Betalingsanmerkninger kan det gjøre det vanskeligere for deg å ta opp lån eller refinansiere gjeld, men ikke nødvendigvis umulig. 

Det er kredittopplysningsbyråene som registrer selve anmerkningen og det er inkassobyråer, namsmenn, forliksråd, Statens Kartverk, Løsøreregisteret eller Statens innkrevingssentral som melder inn anmerkningen til kredittopplysningsbyråene.

Sjekk ut Ai Finans sine tjenester her

Har du betalingsanmerkning?

Har du havnet i en situasjon der du ikke fikk betalt regningene dine innen fristen? Det er forståelig, og det kan skje av flere grunner. Hvis du ikke betaler regningene dine til tiden vil du ofte få purringer og gebyrer, og hvis de fortsatt ikke blir betalt vil det bli gjort ytterligere tiltak for å inndrive betalingen. Dette blir veldig dyrt for deg da gebyrene er kostbare.

Hvilke konsekvenser har betalingsanmerkningen?

En betalingsanmerkning vil påvirke kredittscoren din. Kredittscoren gjenspeiler betalingsevnen din og baserer seg på blant annet betalingshistorikk, eventuelle næringsinteresser, inntekt, formue og gjeld.

Har du betalingsanmerkning er det ofte vanskelig å få godkjent en søknad om kreditt. Det er ganske mange situasjoner hvor du kan bli kredittsjekket, for eksempel hvis du skal:

  • Søke om boliglån eller andre lån
  • Leie leilighet
  • Starte et abonnement på for eksempel mobil og strøm
  • Handle på kreditt
  • Tegne forsikring

Vil du låne penger, men har betalingsanmerkninger eller inkasso?

Kan du stille med sikkerhet i egen bolig, kan vi i Ai Finans se på saken din. Det stilles noen ekstra krav når du søker om lån med betalingsanmerkninger. Det beste er at hvis du søker om refinansiering med sikkerhet i din egen bolig, så kan du få slettet betalingsanmerkningen din og du får derfor bedre orden på økonomien, og bedre kredittvurdering.

Fordeler ved lån med betalingsanmerkning

Hvis man refinansierer gjeld med sikkerhet i egen bolig kan du samle all usikret gjeld, kreditter og lån, i et nytt boliglån. Da kan du innfri kravene fra kreditorene og betalingsanmerkningene og inkassosakene slettes.

  • Du får samlet all usikret gjeld, kreditter og lån, i et nytt boliglån. Da kan du innfri kravene fra kreditorene og betalingsanmerkningene og inkassosakene slettes.
  • Du får ryddet opp i økonomien din.
  • Du får en ny frisk start rent økonomisk.
  • bedre oversikt og lavere renter.
  • mindre månedlige kostnader kan gi deg mer økonomisk overskudd.

Ønsker du økonomisk rådgivning?

Vi har lang erfaring i bransjen og forstår at alle situasjoner er ulike. Vi ser både personen og den økonomiske situasjonen som har oppstått. I Ai Finans jobber vi alltid for å få til den beste løsningen for din økonomi og livssituasjon. Kontakt oss og du vil innen kort tid bli kontaktet av en rådgiver som vil se på saken din.

Søk om refinansiering av gjeld her