Er purring og inkassovarsel det samme?

Når du har utestående gjeld eller en ubetalt regning, er det vanlig at du mottar purringer og inkassovarsler. Men er disse to begrepene egentlig det samme? I denne artikkelen skal vi se nærmere på forskjellen mellom purring og inkassovarsel og hvordan AI Finans kan bistå deg i denne prosessen.

Trenger du hjelp med å slette inkassogjeld? Søk gratis og uforpliktende hos Ai Finans.

Start gratis lånesøknad her

Purring

En purring er en vennlig påminnelse fra kreditoren om at betalingen ikke er mottatt innen fristen. Det er vanlig at det sendes en purring etter at den opprinnelige betalingsfristen er overskredet. Formålet med en purring er å gi deg en mulighet til å betale det utestående beløpet uten at det får større konsekvenser.

En purring inneholder vanligvis informasjon om den utestående betalingen, inkludert beløpet som skyldes og en ny betalingsfrist. Purringen er vanligvis sendt per post eller e-post og kan også inneholde gebyrer for forsinket betaling. Det er viktig å merke seg at en purring ikke er det samme som et inkassovarsel.

Inkassovarsel

Et inkassovarsel er en formell og juridisk melding som sendes til deg når betalingen fortsatt ikke er mottatt etter at purringer er blitt sendt. Inkassovarselet er et steg videre i inkassoprosessen og signaliserer at saken kan gå videre til inkasso dersom betaling ikke skjer umiddelbart.

Et inkassovarsel inneholder vanligvis mer formelle og tydelige formuleringer sammenlignet med en purring. Det vil gi deg informasjon om det utestående beløpet, betalingsfrister, og konsekvensene dersom betalingen ikke blir gjort innen den fastsatte fristen. Dette kan inkludere økte kostnader som inkassogebyrer og renter, samt mulig registrering hos kredittopplysningsbyråer.

Samle dyre smålån i et nytt boliglån!

4.6 Enestående

kr 2 000 000
150 000
10 000 000+
25 år
Månedsbeløp
kr
Låneeksempel: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341

Hvor mange purringer kan du få før inkassovarsel?

Antallet purringer du kan få før du mottar et inkassovarsel kan variere avhengig av kreditorens praksis og den spesifikke gjeldssituasjonen. Noen kreditorer kan sende kun én purring før de går videre til inkasso, mens andre kan sende flere purringer før de tar skrittet videre.

Hvor mange purringer kan du få før det går til inkasso?

Igjen, antallet purringer før inkassoavdelingen involveres vil variere avhengig av kreditorens praksis og sakens alvorlighetsgrad. Det er ikke et fastsatt antall purringer som automatisk fører til inkasso. I noen tilfeller kan kreditoren beslutte å gå videre til inkasso etter én eller to purringer, spesielt hvis det er en stor ubetalt gjeld eller tidligere betalingshistorikk er problematisk.

Tips! Les også: Inkasso – Dette må du vite

Ai Finans kan bistå med hjelp:

Dersom du sliter med inkasso og ønsker å finne en løsning, kan AI Finans være til hjelp. Vi tilbyr refinansiering for de som kan stille sikkerhet i form av bolig. Ved å søke om refinansiering hos oss, får du muligheten til å samle alle kravene dine i ett nytt lån. En av fordelene med refinansiering er at betalingsanmerkninger kan slettes, noe som gir deg en ny start og bedre økonomisk handlingsrom.

En av fordelene med refinansiering er at du får en mer oversiktlig økonomi. Istedenfor å forholde deg til flere forskjellige kreditorer og betalingsavtaler, vil du kun ha ett lån å forholde deg til. Dette gjør det enklere å organisere økonomien din og sikrer at du ikke går glipp av noen betalinger.

Start søknad her