Bestride inkassovarsel – slik gjør du det

Å bestride inkassovarsel er nødvendig dersom du mener at kravet er uriktig eller at regler for inkassovarsel ikke er fulgt. At en kreditor mener å ha et krav mot deg innebærer ikke nødvendigvis at kravet er riktig eller at du er enig i kravet. I dette innlegget får du tips om hvordan du går fram for å bestride et inkassovarsel og hva som skjer i etterkant.

Har du inkassogjeld?

Sliter du med inkassogjeld kan Ai Finans hjelpe deg. Legg inn en søknad under og du vil bli kontaktet i løpet av kort det. Det er gratis og uforpliktende.

Start gratis lånesøknad

Slik bestrider du inkassovarsel

Her er en trinnvis guide til hvordan du kan håndtere situasjonen på en effektiv måte:

Kontakt inkassobyrået og kreditor: Ta kontakt så raskt som mulig til inkassobyrået som har sendt kravet. Den som opprinnelig har krevd inn beløpet du skylder (kreditor) bør motta en kopi. Her er noen eksempler på hvorfor du kan bestride varselet:

  • Beløpet er allerede betalt (dato)
  • Det fakturerte beløpet er feil
  • Kravet gjelder en tjeneste eller vare som ikke er kjøpt eller mottatt
  • Regler for inkassovarsel er ikke fulgt

Les også: Inkasso – Dette må du vite

Skriftlig dokumentasjon er viktig: Selv om muntlig innsigelse er en gyldig kommunikasjonsform, stiller du sterkere ved å dokumentere dette skriftlig. Det er lettere å komme i kontakt med kundeservice / saksbehandler på telefon, men følg alltid opp med en e-post der du henviser til samtale med saksbehandler, dato og klokkeslett hvor du igjen bekrefter at du bestrider inkassovarselet. Slik sikrer du deg at inkassobyrået registrerer henvendelsen din. Du har krav til oppfølging av saken innen rimelig tid. 

Din innsigelse mot inkassovarselet bør inneholde:

  • Dine kontaktopplysninger
  • Inkassoselskapets navn og adresse
  • Referansenummeret på inkassovarselet
  • En tydelig forklaring på hvorfor du bestrider kravet
  • Kopier av all relevant dokumentasjon

Eksempel på innsigelse:

Til [Inkassoselskapets navn]

Jeg viser til inkassovarsel med referansenummer [referansenummer]. Jeg bestrider herved kravet på bakgrunn av følgende:

[Beskrivelse av hvorfor kravet er feil, f.eks. "Kravet er allerede betalt, se vedlagte kvittering."]

Vennligst bekreft mottak av denne innsigelsen og informer meg om videre prosess.

Med vennlig hilsen,
[Ditt navn]
[Ditt telefonnummer]
[Ditt postnummer og sted]

Det er viktig å sende innsigelsen innen fristen som er oppgitt i inkassovarselet, vanligvis 14 dager.

Hva skjer videre?

Hvis det er rimelig grunn til å vurdere saken, må inkassoprosessen stoppes inntil tvisten er løst, og det skal ikke registreres betalingsanmerkninger. Etter å ha sendt en innsigelse, kan kreditor enten avslutte saken ved å komme til enighet med deg, eller oversende den til forliksrådet. Dersom innsigelsen vurderes som grunnløs, vil inkassoprosessen fortsette.

Ønsker du å slette inkassogjelden?

Hvis du opplever problemer med å betale inkassokravet i sin helhet, kan det være lurt å søke refinansiering slik at du får betalt kravene. Ai Finans spesialiserer seg på å hjelpe mennesker med økonomiske utfordringer, inkludert inkasso. Ved å refinansiere inkassogjelden din gjennom Ai Finans, vil du få en mer oversiktlig økonomi. Du vil kun ha én betaling å forholde deg til hver måned, og du vil ha bedre kontroll over din økonomiske situasjon. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Søk refinansiering her

Samle dyre smålån i et nytt boliglån!

4.6 Enestående

kr 2 000 000
150 000
10 000 000+
25 år
Månedsbeløp
kr
Låneeksempel: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341