Boliglån uten fast jobb

Å skaffe seg egen bolig er en drøm for mange, og vi får mange henvendelser om man trenger fast jobb for å kunne søke boliglån. I dette innlegget vil du få svar på hvilke kriterier banken stiller.

Inntekt og betalingsevne

Det er en vanlig å tro at man må ha en fast ansettelse for å få boliglån. I realiteten er det inntekten og betalingsevnen din som er avgjørende. Banken vil se etter en stabil inntektskilde, men denne kan komme fra ulike kilder. Det kan være f.eks. trygd, pensjon, investeringer, frilansarbeid eller selvstendig næringsvirksomhet. Det stilles altså ikke noe krav til at du må ha fast jobb for å få innvilget boliglån, men du må ha inntekt. Boliglånet og annen gjeld kan ikke overstige 5 ganger din årlige inntekt.

Egenkapital

Som en hovedregel skal bankene ikke låne ut mer enn 85 % av kjøpesummen. Det betyr at du må ha 15 % egenkapital når du skal kjøpe bolig. I tillegg må du dekke omkostningene ved kjøpet.

Annen gjeld

Har du annen gjeld som f.eks. forbrukslån eller studielån så vil det påvirke hvor mye du kan låne. Hovedregelen er at du kan ikke låne mer enn 5 ganger inntekten din. Banken vil derfor ta dette beløpet minus egenkapitalen din. Det betyr at om du har mye forbruksgjeld så vil dette kunne påvirke hvor mye du kan få i boliglån av banken.

Kausjonist

Har du for lite egenkapital eller f.eks. betalingsanmerkninger så vil banken avslå lånesøknaden din. Om du har noen som kan stille som kausjonist for deg så kan du fortsatt få lån så lenge de stiller med sikkerheten.

Les mer i artikkelen – Søke lån med kausjonist og Refinansiere gjeld med kausjonist

Samle dyre smålån i et nytt boliglån!

4.5 Enestående

kr 2 000 000
150 000
10 000 000+
25 år
Månedsbeløp
kr
Låneeksempel: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341

Oppsummering

  • Du kan søke lån uten fast jobb, så lenge du kan vise til inntekt og betalingsevne.
  • Du må ha 15 % egenkapital.
  • Boliglånet og annen gjeld kan ikke overstige 5 ganger din årlige inntekt.
  • Har du ikke nok egenkapital og/eller sikkerhet kan du fortsatt søke lån med kausjonist.

Søk boliglån hos Ai Finans

Vi i Ai Finans har lang erfaring med å hjelpe kunder med lån, både med eller uten kausjonist. Det er gratis og uforpliktende å søke hos oss.

Start gratis lånesøknad