Får arbeidsgiver vite om lønnstrekk?

Når det kommer til lønnstrekk, er en vanlig bekymring om arbeidsgiveren vil bli informert om situasjonen. Det er forståelig at man ønsker å opprettholde privatlivet og unngå potensiell stigmatisering på arbeidsplassen. I dette innlegget får du svar på konfidensialiteten rundt lønnstrekk og en oversikt over hva arbeidsgiveren kan få kjennskap til.

Ønsker du å refinansiere lønnstrekk og dyr gjeld? Start gratis lånesøknad her.

Stopp lønnstrekk

Så, vil arbeidsgiver få beskjed om lønnstrekk?

I utgangspunktet er lønnstrekk en sak mellom deg som arbeidstaker, kreditoren og namsmannen, som er ansvarlig for gjeldsinndrivelse. Ifølge norsk lov er det ikke arbeidsgiverens rolle å godkjenne eller nekte lønnstrekket. Arbeidsgiveren er imidlertid pålagt å utføre lønnstrekket i henhold til loven.

Arbeidsgiveren vil normalt sett bli informert om lønnstrekket av namsmannen, da de vil motta et varsel om lønnstrekk og instruksjoner om å trekke den nødvendige summen fra din lønn. Dette er en standard prosedyre som arbeidsgivere følger når de mottar slike krav.

Les mer i artikkelen – Hvordan stoppe lønnstrekk

Les mer i artikkelen – Hvor lenge varer lønnstrekk?

Når det gjelder selve informasjonen om gjelden som fører til lønnstrekket, vil dette normalt ikke bli delt med arbeidsgiveren. Namsmannen har taushetsplikt og kan ikke dele personlige økonomiske opplysninger med arbeidsgiveren din, med mindre det er nødvendig for å gjennomføre lønnstrekket.

Sjekk ut Ai Finans sine gratis økonomiske tjenester her.

Sjekk ut Ai Finans sine gratis økonomiske tjenester her.

Det er viktig å merke seg at det kan være unntak fra denne hovedregelen. For eksempel, i noen tilfeller av gjeld til arbeidsgiveren selv, som utestående lån eller forskuddsbetaling, kan arbeidsgiveren allerede være kjent med gjelden og involvert i lønnstrekket.

Hvis du er bekymret for konfidensialiteten rundt lønnstrekket, kan det være lurt å kontakte namsmannen og få mer informasjon om hvilken informasjon som vil bli delt med arbeidsgiveren. De kan gi deg en klar oversikt over hva arbeidsgiveren vil bli informert om og hvordan situasjonen vil bli håndtert. Les mer her: https://www.nav.no/utleggstrekk

Samle dine dyre smålån i et nytt boliglån!

4.5 Enestående

kr 2 000 000
150 000
10 000 000+
25 år
Månedsbeløp
kr
Låneeksempel: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341

Oppsummert kan det sies at arbeidsgiveren normalt sett vil bli informert om lønnstrekket av namsmannen, men de vil ikke nødvendigvis få detaljer om den spesifikke gjelden. Det er viktig å være oppmerksom på at dette kan variere avhengig av den spesifikke situasjonen. Hvis du er usikker eller har spørsmål angående konfidensialiteten rundt lønnstrekk, anbefales det å kontakte namsmannen for ytterligere veiledning og informasjon.

Les mer i artikkelen – Lønnstrekk – Dette er reglene

Ai Finans tilbyr hjelp for deg som ønsker å refinansiere lønnstrekk

Ai Finans tilbyr hjelp for deg som ønsker å refinansiere lønnstrekk og dyr gjeld som f.eks. forbrukslån og kredittgjeld med høye renter og gebyrer- selv om du har trekk i lønn, inkasso og betalingsanmerkninger. Det er alltid gratis og uforpliktende å søke lån hos Ai Finans.

START GRATIS LÅNESØKNAD