Gode råd før Black Friday og julehandel

November og desember er høysesong for kredittbasert handel. Med Black Friday og den kommende julegaveshoppingen er det viktig å passe på at det ikke går negativt utover økonomien din. Dette kan være en flott tid å gjøre kjøp på, men det er viktig å være oppmerksom på markedsstrategier og ta informerte beslutninger for å unngå å bli lurt og bruke for mye penger.

Sett et realistisk budsjett og unngå impulsive kjøp

Bestem på forhånd hvor mye penger du er villig til å bruke, hva du faktisk har råd til og hold deg til dette budsjettet. Unngå impulsive kjøp som kan føre til at du overskrider budsjettet ditt. Prioriter hva du virkelig trenger før du ser på tilbudene, lag gjerne en liste!

Undersøk butikker og varer på forhånd

Følg butikkene du er interessert i på sosiale medier og meld deg på nyhetsbrev. Dette gir deg forhåndsinformasjon om tilbudene, slik at du kan planlegge kjøpene dine på en mer strategisk måte.

Sjekk flere butikker og sammenlign priser

Ikke begrens deg til en enkelt butikk på det produktet du er ute etter. Sjekk priser på flere plattformer for å sikre at du får den beste avtalen. Noen ganger kan det samme produktet være tilgjengelig til forskjellige priser på ulike nettsteder/ butikker.

Les anmeldelser om produktet 

Ikke la deg kun lede av prisen. Les anmeldelser for å vurdere produktets kvalitet og ytelse. Det er bedre å investere i et bra produkt selv om det koster litt mer.

Vær bevisst på behov vs. ønsker

Vurder nøye om du virkelig trenger et produkt eller om det bare er et ønske. Unngå å kjøpe ting bare fordi de er på tilbud. Fokuser på å dekke reelle behov.

Unngå bruk av kredittkort

Hvis du har sparepenger, er det bedre å bruke dem i stedet for å ta opp forbrukslån. Dette vil bidra til å unngå å pådra deg unødvendig gjeld. Hvis du bruker kredittkort, sørg for å betale ned saldoen før den blir rentebærende. 

Unngå å øke forbruksgjelden

Samle dyre smålån i et nytt boliglån!

4.5 Enestående

kr 2 000 000
150 000
10 000 000+
25 år
Månedsbeløp
kr
Låneeksempel: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341

Forbruksgjeld er den dyreste gjelden du kan ha og det er penger å spare på å refinansiere dyre lån. Har du kredittkort og andre usikrete lån? Om dette går til inkasso vil det føre til flere dyre gebyrer og betalingsanmerkninger. Du kan spare tusenvis av kroner hver måned på å bake disse lånene inn i et nytt boliglån.

I Ai Finans jobber vi for at du skal få en ny økonomisk hverdag. Det vil si at vi ikke vil gi deg et tilbud på lån som vil forverre situasjonen din, men heller forbedre privatøkonomien din med bedre lånevilkår, bedre oversikt og mindre stress. Våre rådgivere er eksperter på å løse vanskelige saker, ønsker du gratis hjelp og et uforpliktende tilbud? Søk om refinansiering nedenfor og du vil bli kontaktet av en hyggelig og forståelsesfull rådgiver.

Søk refinansiering