Er inkasso og betalingsanmerkning det samme?

Det kan oppleves skremmende å få varsel om inkasso eller betalingsanmerkning, men det kan være greit å vite forskjellen på disse to. Når betalingsfristen på en regning er utløpt uten at den er betalt, kan saken bli sendt til inkasso. Grunnen til at saken sendes til inkasso er at den som har solgt eller lånt deg noe trenger å få inn pengene til å dekke sine utgifter. Inkasso er derfor oppfølging av ubetalte regninger frem til du betaler. Betalingsanmerkninger er mer alvorlig, og skjer først etter mange forsøk på å få regningen betalt.

Sjekk ut Ai Finans sine økonomiske tjenester.

Hva er forskjellen mellom inkasso og betalingsanmerkning?

Inkasso er en oppfordring til å betale så fort som mulig, og er et grep som settes i gang når en regning ikke betales til forfallsdato. Før saken sendes til inkasso mottar du først et inkassovarsel. Inkassovarselet har 14 dagers betalingsfrist. Om regningen fortsatt ikke betales kan den ende med betalingsanmerkning.

Den største forskjellen på inkasso og betalingsanmerkning er at sistnevnte har større konsekvenser for deg. Har du en regning som har gått til inkasso vil det komme kostnader knyttet til dette. Inkassosatsen, purregebyr og inkassovarsel vil gjøre sluttsummen betraktelig dyrere for deg.

I de fleste tilfeller stammer en betalingsanmerking fra en utestående inkassosak. En betalingsanmerkning kan gi deg store økonomiske konsekvenser, disse anmerkningene er den viktigste faktoren i beregning av kredittscoren din. Kredittscoren benyttes i samtlige økonomiske evalueringer av deg som forbruker. Konsekvensene av å få betalingsanmerkning er blant annet problemer med å få lån, mobilabonnement, strømavtale og forsikring. Betalingsanmerkning slettes når betalingen er mottatt.

Samle dyre smålån i et nytt boliglån!

4.6 Enestående

kr 2 000 000
150 000
10 000 000+
25 år
Månedsbeløp
kr
Låneeksempel: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341

Får man betalingsanmerkning av inkasso?

Ikke nødvendigvis. Har du en regning som har gått til inkasso, men den betales innen forfallsdato vil inkassosaken slettes og du vil ikke få betalingsanmerkning. Derfor bør du rydde opp i et inkassokrav så raskt som mulig, slik at du unngår den økonomiske ulempen betalingsanmerkninger gir.

Les mer nyttig informasjon om betalingsanmerkninger her.

Vil du vite mer om våre tjenester innenfor inkasso og betalingsanmerkninger?

Vi i Ai Finans har stor forståelse for at man kan havne i en situasjon der regninger har gått til inkasso eller du har fått betalingsanmerkninger. Dette bør ryddes opp i så raskt som mulig så du ikke betaler mer enn du må. Ved å kontakte oss vil vi se på saken din sammen med deg og gi deg anbefalinger på hva som er best i akkurat din situasjon. Vi har lang erfaring med å slette inkasso og betalingsanmerkninger så ikke nøl med å ta kontakt.

Søk refinansiering av gjeld her

Warning: Undefined array key "gclid" in /www/aifinansno_359/public/wp-content/themes/generatepress-child/footer.php on line 29