Betalingsanmerkninger – dette må du vite

Hva er en betalingsanmerkning? Hvordan får du slettet den? Og hvilke konsekvenser gir betalingsanmerkninger deg? I denne artikkelen får du svar på det du trenger å vite om betalingsanmerkninger.

Hva er betalingsanmerkninger? 

Hvis du ikke har betalt regningene dine i tide, vil du få en merknad på deg som resulterer i at det for eksempel vil bli vanskelig å få lån. Mange forveksler betalingspåminnelser med betalingsanmerkninger, men dette er ikke det samme. Betalingsanmerkninger kommer først når det går lang tid etter forfall og ikke hvis du betaler regningen litt for sent.

Samle dyre smålån i et nytt boliglån!

4.6 Enestående

kr 2 000 000
150 000
10 000 000+
25 år
Månedsbeløp
kr
Låneeksempel: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341

En betalingsanmerkning blir registrert hos kredittopplysningsforetak. Banker og låneselskaper vil da se at du har betalingsanmerkning hvis du søker om lån, fordi alle låneselskaper tar en kredittsjekk før du får tilbudt lån. Betalingsanmerkninger kan det gjøre det vanskeligere for deg å ta opp lån eller refinansiere gjeld, men ikke nødvendigvis umulig. 

Det er kredittopplysningsbyråene som registrer selve anmerkningen og det er inkassobyråer, namsmenn, forliksråd, Statens Kartverk, Løsøreregisteret eller Statens innkrevingssentral som melder inn anmerkningen til kredittopplysningsbyråene.

Alt du trenger å vite om betalingsanmerkninger

Du har fått en betalingsanmerkning – hva nå?

Dersom du får en betalingsanmerkning vil dette medføre flere negative konsekvenser for din privatøkonomi. Du vil blant annet få avslag på lån hos tradisjonelle banker, samt få problemer med å anskaffe strømavtaler og forsikring. Det er derfor viktig å få slettet betalingsanmerkningen.  

Les mer i artikkelen – Hva skjer når du får en betalingsanmerkning?

Betalingsanmerkning og inkasso 

Betalingsanmerkning og inkasso er begge konsekvenser av at du ikke har betalt regningene dine i tide. Det er imidlertid noen vesentlige forskjeller det er viktig å være klar over. For hva skal til for at regningen går til inkasso? Og når får du betalingsanmerkning?

Les mer i artikkelen – Er inkasso og betalingsanmerkning det samme?

Varigheten til en betalingsanmerkning 

Betalingsanmerkninger forsvinner så fort du har betalt kravet. Dersom du ikke betaler kravet, har betalingsanmerkningen en fastsatt varighet på 4 år. Det betyr nødvendigvis ikke at du vil slippe unna kravet etter det. 

Les mer i artikkelen – Hvor lenge varer en betalingsanmerkning? 

Slik blir du kvitt betalingsanmerkninger

For å bli kvitt en betalingsanmerkning er du nødt til å betale ned kravet du skylder kreditoren. Dersom du er usikker på hvilke betalingsanmerkninger du har, er det flere kredittopplysningsbyråer som kan gi deg dette. 

Hvis du har betalingsanmerkninger hos flere kreditorer kan det fort hope seg opp og være vanskelig å håndtere. For mange kan refinansiering være en god mulighet til å gjenvinne kontrollen. Men da stilles det noen krav. 

Les mer i artikkelen – Hvordan slette en betalingsanmerkning? 

Refinansiering med betalingsanmerkning 

Refinansiering med betalingsanmerkning er en form for lån der du gjennom sikkerhet i bolig baker inn alle krav du har i et nytt lån. Men hvorfor kan det være vanskelig å refinansiere med betalingsanmerkning? Og hvilke krav stilles til personer som ønsker å refinansiere med betalingsanmerkning?

Les mer i artikkelen –Kan man refinansiere med betalingsanmerkning? 

Slik kan du søke om lån med betalingsanmerkning

Kan du stille med sikkerhet i egen bolig, kan vi i Ai Finans se på saken din. Det stilles noen ekstra krav når du søker om lån med betalingsanmerkninger. Søker du om refinansiering med sikkerhet i din egen bolig, så kan du få slettet betalingsanmerkningen din og du får derfor bedre orden på økonomien, og en bedre kredittvurdering.

Oppsummering

En betalingsanmerkning oppstår når en regning har gått til inkasso og fortsatt ikke blir betalt. Betalingsanmerkninger fører med seg en rekke negative konsekvenser for din privatøkonomi. Du vil blant annet få avslag på lån fra tradisjonelle banker, det vil bli vanskelig å tegne strømavtale og mobilabonnement, og det kan være vanskelig å skaffe jobb, da noen arbeidsplasser krever kredittsjekk av sine ansatte. 

En betalingsanmerkning forsvinner først når du har betalt hele kravet. Dersom du ikke betaler kravet innen 4 år, risikerer du at betalingsanmerkningen registreres på nytt. 

Dersom du har betalingsanmerkninger du ikke klarer å betale, kan du søke om refinansiering hos oss i Ai Finans. Dette forutsetter at du kan stille med sikkerhet i bolig. Gjennom refinansiering vil alle kravene dine samles i et nytt lån, og betalingsanmerkninger slettes, slik at du kan få en ny start. 

Søk lån her

Warning: Undefined array key "gclid" in /www/aifinansno_359/public/wp-content/themes/generatepress-child/footer.php on line 29