Hvor lenge varer en betalingsanmerkning? 

Det er mange spørsmål og bekymringer knyttet rundt betalingsanmerkninger, hvor lenge varer en betalingsanmerkning? Hvordan slettes en betalingsanmerkning? Du får svar på dette og mer i dette innlegget.

Hva er varigheten på en betalingsanmerkning? 

Har du en ubetalt regning som har gitt deg betalingsanmerkning er det en fordel for deg å få dette slettet så fort som mulig. Betalingsanmerkninger har mange konsekvenser du vil unngå, spesielt om du har ønsker om å søke lån. Dersom du får en betalingsanmerkning og ikke betaler kravet, vil varigheten på anmerkningen kunne bli stående i inntil fire år. Dette betyr ikke at du kan ignorere kravene og etter fire år slipper du unna. Du kan risikere at betalingsanmerkningen registreres på nytt etter at de fire årene har gått. Det skjer når inkassobyrået igangsetter en ny juridisk prosess som fører til eventuell forliksdom eller utlegg.

Betaler du derimot hele kravet, vil betalingsanmerkningen bli slettet med en gang.

Samle dyre smålån i et nytt boliglån!

4.6 Enestående

kr 2 000 000
150 000
10 000 000+
25 år
Månedsbeløp
kr
Låneeksempel: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341
Hvor lenge varer en betalingsanmerkning
Les mer om Ai Finans sine tjenester her

Hva påvirker varigheten til en betalingsanmerkning?

Selv om det generelle svaret for hvor lenge en betalingsanmerkning varer er fire år, er dette noe som likevel varierer mye. Du kan kvitte deg med anmerkningen lenge før det har gått fire år ved å betale kravet. Venter du lenger enn fire år, kan kravet og betalingsanmerkningen registreres på nytt.

Les stor oversikt over hva du bør vite om betalingsanmerkninger her.

Hvor lenge står betalingsanmerkningen etter at kravet er betalt?

Når du gjør opp for deg og betaler alt som er utestående, vil anmerkningen bli slettet med en gang hele kravet er innbetalt. Normalt betyr dette 1-3 dager. Det er viktig at saken er betalt i sin helhet, det vil si alt av tilleggskostnader som renter og salærer også må være betalt.

Hvordan kan du sjekke betalingsanmerkningens varighet?

Du kan selv sjekke prosessen og varigheten for betalingsanmerkningen hos det inkassobyrået som utstedte anmerkningen. Du har innsynsrett på din økonomi og det kan du lese mer om her.

Hvor lenge etter en betalingsanmerkning kan du søke om lån? 

Har du betalt alle kravene så har du ikke noen betalingsanmerkninger lenger. Det betyr at kredittscoren din allerede er mye bedre og bankene vil stille seg positive til å gi deg lån.

Kan du stille med sikkerhet i bolig, er det mulig å få et nytt lån selv med betalingsanmerkninger. Det kan slette inkasso og anmerkninger raskere.

Les mer om lån med betalingsanmerkning her.

Hvordan blir jeg kvitt en betalingsanmerkning?

For å få slettet anmerkningen din, må du betale ned gjelden du har hos den kreditoren som har registrert betalingsanmerkningen på deg.

Les mer her: Hvordan slette en betalingsanmerkning.

Hva om du ikke kan betale betalingsanmerkningen?

Det kan fort hope seg opp med regninger, inkasso og krav. Hvis du ser du ikke har mulighet til å betale betalingsanmerkningen er det viktig at du kommer i gang med å snu situasjonen. Betalingsanmerkningen blir først borte når den blir betalt og det blir dyrere gebyrer for jo lengre tid det tar. Sliter du med å betale lønner det seg alltid å ta kontakt med inkassobyrået som har saken din. De kan hjelpe deg med å få oversikt over situasjonen og kan blant annet:

  • Gi deg status og oversikt over sakene dine
  • Gi deg oversikt over hvem du opprinnelig skylder pengene til
  • Se om det er mulighet for betalingsavtale

Vil du ha hjelp av Ai Finans?

Våre rådgivere er klare for å hjelpe deg om du tar kontakt med oss. Tjenesten er gratis og vi kan hjelpe med blant annet:

  • Samle smålån og kredittgjeld i ett lån
  • Slette betalingsanmerkninger og inkasso
  • Bli kredittverdig med refinansiering av gjeld
  • Mer oversiktlig økonomi
SEND INN SØKNAD HER