Hvordan slette en betalingsanmerkning?

Hva skal til for å få en betalingsanmerkning? Og hvordan kan du bli kvitt den? Under finner du svarene på de vanligste spørsmålene om betalingsanmerkninger og hvorfor det er viktig å få slettet anmerkninger.

Hvordan fjerne betalingsanmerkning?

Den eneste måten å slette betalingsanmerkning er å få betalt ned det du skylder hos den kreditoren som har registrert betalingsanmerkningen på deg. Har du gjeld hos flere kreditorer, er det viktig at du ikke misligholder denne gjelden mens du prøver å slette betalingsanmerkning et annet sted.

Det kan fort hope seg opp, og det er vanskelig å håndtere gjeld, da kan refinansiering være en mulighet til å få rentene dine ned til et håndterlig nivå. Hvis du refinansierer gjeld med sikkerhet i egen bolig kan du samle all usikret gjeld i et nytt boliglån. Da kan du innfri kravene fra kreditorene og betalingsanmerkningene og inkassosakene slettes.

Ønsker du lån for å slette betalingsanmerkning? Søk gratis og uforpliktende under.

Start gratis lånesøknad

Sjekk ut Ai Finans sine tjenester her

Lån etter slettet betalingsanmerking

Når du har betalt det du skylder, vil betalingsanmerkningene raskt bli slettet. Å søke lån etter at betalingsanmerkningene er slettet vil bli en langt enklere prosess. Mange banker kan ikke tilby lån om du har anmerkninger, men når betalingsanmerkninger er slettet kan du igjen søke lån og kreditt som vanlig.

Les også: Stor oversikt over hva du bør vite om betalingsanmerkninger.

Har du betalingsanmerkning?

Har du havnet i en situasjon der du ikke fikk betalt regningene dine innen fristen? Det er forståelig, og det kan skje av flere grunner. Hvis du ikke betaler regningene dine til tiden vil du ofte få purringer og gebyrer, og hvis de fortsatt ikke blir betalt vil det bli gjort ytterligere tiltak for å inndrive betalingen. Dette blir veldig dyrt for deg da gebyrene er kostbare.

Har betalingsanmerkninger noen konsekvenser?

En betalingsanmerkning vil bli kostbart og det vil påvirke kredittscoren din. Kredittscoren gjenspeiler betalingsevnen din og baserer seg på blant annet betalingshistorikk, eventuelle næringsinteresser, inntekt, formue og gjeld.

Har du betalingsanmerkning er det ofte vanskelig å få godkjent en søknad om kreditt. Det er ganske mange situasjoner hvor du kan bli kredittsjekket, for eksempel hvis du skal:

  • Søke om boliglån eller andre lån
  • Leie leilighet
  • Starte et abonnement på for eksempel mobil og strøm
  • Handle på kreditt
  • Tegne forsikring

Det er derfor mange grunner til å ta tak i dette slik at du får slettet betalingsanmerkninger.

Samle dyre smålån i et nytt boliglån!

4.6 Enestående

kr 2 000 000
150 000
10 000 000+
25 år
Månedsbeløp
kr
Låneeksempel: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341

Fordeler ved å samle usikret gjeld i et nytt lån

  • Ved å samle all usikret gjeld, kreditter og lån, i et nytt boliglån kan du innfri kravene fra kreditorene og betalingsanmerkningene og inkassosakene slettes.
  • Du får ryddet opp i økonomien din.
  • Du får en ny frisk start rent økonomisk.
  • Bedre oversikt og lavere rente.
  • Lavere månedlige kostnader kan gi deg mer økonomisk overskudd.

Hvordan sjekke om du har betalingsanmerkning

Ønsker du en oversikt over betalingsanmerkningene dine må du kontakte et kredittopplysningsbyrå. På siden kredittvurderinger hos Datatilsynet finner du en liste over kredittopplysningsbyråer som kan gi deg en fullstendig oversikt over betalingsanmerkningene dine.

Bli kvitt betalingsanmerkningene

Vi har lang erfaring i bransjen og forstår at alle situasjoner er ulike. Vi ser både personen og den økonomiske situasjonen som har oppstått. I Ai Finans jobber vi alltid for å få til den beste løsningen for din økonomi og livssituasjon. Trenger du økonomisk rådgivning ta kontakt med oss og du vil innen kort tid bli kontaktet av en rådgiver som vil se på saken din. Det er gratis og uforpliktende.

Søk om refinansiering av gjeld her