Hvordan fungerer mellomfinansiering

Dette innlegget vil gi deg en omfattende oversikt over hva mellomfinansiering er, hvordan det fungerer, og hvorfor det kan være nyttig.

Hva er mellomfinansiering?

Mellomfinansiering er en midlertidig form for finansiering som brukes i perioden mellom to større økonomiske hendelser. Den brukes ofte i forbindelse med kjøp og salg av eiendom, der det kan være behov for midler før eiendommen er solgt eller før et lån er fullt finansiert.

Hvordan fungerer mellomfinansiering?

Mellomfinansiering refererer til en situasjon hvor banken gir deg tilstrekkelig kapital til å eie to boliger samtidig i en kort tidsramme. I løpet av denne mellomfinansieringsperioden forvalter du to separate lån samtidig: ett for mellomfinansiering, som dekker det nye lånebehovet, og det eksisterende boliglånet for din tidligere eiendom. Så snart den gamle boligen er solgt, blir mellomfinansieringslånet slettet.

Når bør du velge mellomfinansiering?

  1. Rask tilgang til kapital: Mellomfinansiering gir rask tilgang til midler som kan være nødvendige for å kjøpe ny bolig uten å måtte vente på salg av eksisterende bolig.
  2. Fleksibilitet: Du får muligheten til å slå til raskt om du finner drømmehjemmet.

Hva skjer om du ikke får solgt boligen?

De fleste banker gir mellomfinansiering opptil ett år. Hvis boligen ikke selges, kan du søke om forlengelse. Vurder å selge boligen før du kjøper nytt hvis du tror salgsprosessen kan ta over ett år.

Bør jeg søke mellomfinansiering i min egen bank eller en ny bank? 

Du trenger ikke søke mellomfinansieringslånet i den banken du har fra før. Tvert imot så lønner det seg å sjekke med andre banker. Derfor er det lurt å sjekke ut flere banker før du bestemmer deg.

Samle dine dyre smålån i et nytt boliglån!

4.5 Enestående

kr 2 000 000
150 000
10 000 000+
25 år
Månedsbeløp
kr
Låneeksempel: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341

Er du usikker på mellomfinansiering? Snakk med oss!

Før du tar beslutningen om å kjøpe ny bolig, kan det være klokt å søke råd fra erfarne folk i bransjen. Det er flere hensyn og vurderinger som bør tas i betraktning ved en mellomfinansiering. For det første, det kan eksistere en viss grad av usikkerhet angående hvilken pris du vil kunne oppnå for salget av din nåværende bolig. Dessuten, i en overgangsperiode, vil du ha løpende utgifter for både den gamle og nye boligen, i tillegg til å håndtere renter og mulige avdrag på to separate lån. Gjennom en konsultasjon med oss, kan vi sammen avgjøre om det er realistisk å investere i en ny bolig før du har solgt din tidligere. Det er gratis og uforpliktende å søke hos Ai Finans.

Søk om mellomfinansiering