Alt du trenger å vite om gjeldsregisteret

Hva er gjeldsregisteret?

Gjeldsregisteret er et offisielt register over alle usikrede lån som banker og andre finansinstitusjoner har gitt til norske privatpersoner. Det vil si at lån som for eksempel kredittkortgjeld og forbrukslån er med i registeret samt kjøpekreditten du har, mens boliglån og billån ikke er det. 

Gjeldsregisteret ble opprettet for å gi bankene bedre oversikt over forbrukernes totale gjeldssituasjon. Dette er naturlig nok svært viktig i vurderingen av lånesøknader, for å forebygge overbelåning, og bidra til en ansvarlig utlånspraksis. Gjeldsregisteret gir også deg som privatperson en god oversikt over hvilke gjeldsopplysninger som er registrert på deg.

Sjekk ut Ai Finans sine gratis økonomiske tjenester her.

Hva slags informasjon er det i gjeldsregisteret?

I gjeldsregisteret finner du informasjon som:

  • Navnet på firmaet du har lånt penger fra
  • Det aktuelle beløpet du har i gjeld
  • Din maksimale kredittgrense
  • Renten på ditt lån
  • For deg med forbrukslån, vises også det opprinnelige lånebeløpet, gjenværende nedbetalingstid og månedlige avdrag.

Hvordan logge seg inn i gjeldsregisteret?

Du logger deg inn på Gjeldsregisteret sine sider ved å bruke din Bank ID. Her vil du se dine gjeldsopplysninger. Det er gratis å logge seg inn.

Hvem har tilgang til gjeldsregisteret?

Tilgang på informasjonen i Gjeldsregisteret er først og fremst for deg personlig slik at du har total oversikt over usikret gjeld. Søker du om lån / kreditt vil utlånere, finansforetak og andre som har behov for innsyn i gjelden også trenge denne informasjonen.

Har du usikret gjeld?

Har du flere dyre lån med høy rente og gebyrer, kan refinansiering være en god løsning for deg. Å refinansiere gjeld gir deg lavere månedlige utgifter og bedre oversikt over økonomien. Det er gratis og uforpliktende å søke lån hos Ai Finans.

Søk refinansiering her

Samle dyre smålån i et nytt boliglån!

4.6 Enestående

kr 2 000 000
150 000
10 000 000+
25 år
Månedsbeløp
kr
Låneeksempel: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341

Warning: Undefined array key "gclid" in /www/aifinansno_359/public/wp-content/themes/generatepress-child/footer.php on line 29