Fordeler og ulemper ved gjeldsordning: Hva du bør vite

Å ha en stor gjeld kan være en stor byrde for mange mennesker. Det kan føre til økonomisk stress, problemer med å betale regninger, og i verste fall kan det resultere i tvangssalg av boligen din. Hvis du befinner deg i en slik situasjon, kan gjeldsordning være et alternativ for å få orden på økonomien.

Gjeldsordning er en avtale mellom deg og kreditorene dine som gjør det mulig for deg å betale tilbake en del av gjelden din over en periode på 5 år. Hvis du fullfører avtalen, vil resten av gjelden din bli slettet. Dette kan være en stor fordel hvis du har en stor gjeld som du ikke kan betale tilbake på egen hånd.

Fordeler ved gjeldsordning:

  1. Mindre press på økonomien: Gjeldsordning vil gi deg en fast månedlig betaling til kreditorene dine, slik at du kan unngå å bli overveldet av regninger.
  2. Redusert rente: Kreditorene dine vil godta en lavere rente på gjelden din når du er i en gjeldsordning.
  3. Beskyttelse mot tvangssalg: Når du er i en gjeldsordning, vil du ha beskyttelse mot tvangssalg av boligen din, så lenge du overholder avtalen.

Ulemper ved gjeldsordning:

  1. Dårlig kredittscore: Gjeldsordning vil ha en negativ innvirkning på kredittscoren din, og den vil være synlig i kredittsjekken din i 5 år.
  2. Langvarig prosess: Gjeldsordning tar 5 år å fullføre, og det kan være en krevende prosess å følge.
  3. Stram økonomi: Selv om gjeldsordning vil gi deg en fast betaling til kreditorene dine, vil det likevel være en utfordring å leve på en stram økonomi i 5 år.

Gjeldsordning kan være et godt alternativ for deg som sliter med stor gjeld, men det er viktig å huske på at det også har ulemper. Hvis du vurderer gjeldsordning, er det viktig å søke råd fra en økonomisk rådgiver eller en gjeldsrådgiver for å finne ut om det er den beste løsningen for deg.

Fordeler og ulemper ved gjeldsordning: Hva du bør vite

Sjekk ut Ai Finans sine økonomiske tjenester her.

Kan man få lån med gjeldsordning?

Det er ikke umulig å få lån med gjeldsordning, men det kan være vanskeligere. Gjeldsordning er en avtale mellom deg og dine kreditorer som gir deg en mulighet til å betale ned gjelden din over tid, vanligvis over en periode på fem år. Under gjeldsordningsperioden vil du få en fast månedlig betalingsplan som er basert på din økonomiske situasjon. Tradisjonelle banker vil anse dette som en stor risiko og dermed avslå nye lån.

Refinansiere gjeld med gjeldsordning

Det er mulig å refinansiere gjeld selv om du har gjeldsordning, men det kan være utfordrende å få til. Når du har inngått en gjeldsordningsavtale, har du en fast månedlig betalingsplan som er basert på din økonomiske situasjon og som er ment å hjelpe deg med å betale ned gjelden din over tid. Det betyr at eventuelle nye lån som du tar opp vil måtte inkluderes i denne månedlige betalingsplanen.

Du kan refinansiere gjelden din ved å ta opp et nytt lån med bedre betingelser, for eksempel en lavere rente eller en lengre tilbakebetalingsperiode. Dette kan hjelpe deg med å redusere månedlige utgifter og betale ned gjelden din raskere. Men å få et slikt lån kan være utfordrende hvis du allerede har en gjeldsordningsavtale på plass. Ai Finans samarbeider med banker som innvilger lån til personer med en utfordrende økonomi.

Samle dyre smålån i et nytt boliglån!

4.6 Enestående

kr 2 000 000
150 000
10 000 000+
25 år
Månedsbeløp
kr
Låneeksempel: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341

Ai Finans hjelper deg med lån i en vanskelig situasjon

Ai Finans hjelper deg med å refinansiere gjelden din og vi snakker med banken på dine vegne. Vi kan hjelpe deg med å sammenligne ulike lån og finne det beste alternativet for din økonomiske situasjon. Dette kan hjelpe deg med å senke rentekostnadene og gjøre det lettere å betale ned gjelden din over tid.

Når du bruker Ai Finans, trenger du ikke å kontakte bankene selv. Det er enkelt og gratis å søke hos Ai Finans, og vi vil kontakte bankene på vegne av deg. Deretter vil vi sammenligne tilbudene som kommer tilbake og gi deg råd om hvilken låneavtale som passer best for din situasjon.

Start lånesøknad her