Hva er en bra kredittscore? Dette betyr scoren din

Kredittscoren din er en numerisk vurdering av din kredittverdighet. Denne scoren brukes blant annet av långivere og kredittkortselskaper for å bestemme om du er en god kandidat for lån, og hva slags vilkår og renter du kan få tilbudt. Men hva betyr egentlig din kredittscore, og hva er en bra score?

Har du fått avslag på lån på grunn av dårlig kredittscore? Det finnes likevel muligheter til å få godkjent lånesøknaden din. Her kan du søke om spesialtilpassede lån:

START SØKNAD HER

Kredittscore 1-100

Før vi går inn på hva som er en bra kredittscore, er det viktig å forstå hvordan kredittscoren fungerer. Kredittscoren din kan variere fra 1 til 100, avhengig av hvilken kredittopplysningsbyrå som brukes og hvilken skala de bruker.

Jo høyere score du har, jo bedre anses du som kredittsøker. En høy score kan gi deg bedre vilkår og lavere rente på lån og kredittkort. En lav score kan derimot føre til at du ikke får godkjent kreditt, eller at du får dårligere vilkår og høyere rente.

Les mer i artikkelen – Kan du kredittsjekke deg selv? Slik sjekker du din kredittscore

Sjekk Ai Finans sine gratis økonomiske tjenester her

Hva er en bra kredittscore?

Selv om kredittscoren din ikke er det eneste som avgjør om du får lån eller ikke, er det en viktig faktor som långivere ser på når de vurderer lånesøknaden din. Men hva er egentlig en god kredittscore?

I Norge er det vanlig at kredittscoren går fra 1 til 100, hvor 1 er lavest og 100 er høyest. Jo høyere score, desto bedre kredittverdighet har du. En score på 75 eller høyere anses som en god kredittscore, mens en score på 40 eller lavere anses som en lav kredittscore. Det er imidlertid ikke uvanlig å ha en kredittscore på 40.

Kredittvurdering av privatpersoner

0-30 Høy risiko

31-49 Middels/høy risiko

50-61 Middels risiko

62-72 Middels/lav risiko

73-100 Lav risiko

Jo høyere kredittscore, jo lavere risiko anses personen å ha for å ikke klare å betale tilbake et lån. Det vil si at en kredittscore på 73-100 anses som lav risiko og at en person med en slik score har større sannsynlighet for å få innvilget lån og kreditt. Derimot vil en kredittscore på 0-30 anses som høy risiko, og en slik score vil føre til at det er vanskelig å få innvilget lån og kreditt.

Samle dyre smålån i et nytt boliglån!

4.6 Enestående

kr 2 000 000
150 000
10 000 000+
25 år
Månedsbeløp
kr
Låneeksempel: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341

Har du fått avslag på lån av banken?

Tradisjonelle banker vil ofte avslå søknad om lån om du f.eks. har inkasso, betalingsanmerkninger eller en dårlig kredittscore. Vi i Ai Finans samarbeider med banker som sier ja der andre banker sier nei. Vi ønsker å hjelpe mennesker i en vanskelig økonomisk situasjon slik at de kan få en ny økonomisk start. Ønsker du gratis veiledning? Ta kontakt med oss i dag og du vil få snakke med en rådgiver som ser på din situasjon.

Det er alltid gratis og uforpliktende å søke lån hos Ai Finans.

Start gratis søknad her