Hvordan påvirker kredittscoren din muligheten til å få boliglån?

Å kjøpe en bolig er en stor investering for de fleste av oss, og det er vanligvis nødvendig å ta opp et boliglån for å finansiere kjøpet. Men hva skjer hvis kredittscoren din er dårlig? Kan du fortsatt få boliglån? I dette innlegget vil vi se nærmere på hvordan kredittscoren din påvirker muligheten din til å få boliglån.

Påvirker kredittscoren din muligheten til å ta opp boliglån?

Kredittscoren din kan påvirke muligheten din til å få boliglån på flere måter. For det første vil bankene bruke kredittscoren din som en av faktorene i vurderingen av risikoen for å låne deg penger. Hvis kredittscoren din er lav, vil banken se på deg som en høyere risiko for å ikke betale tilbake lånet, og de vil dermed være mer forsiktige med å låne deg penger.

For det andre kan kredittscoren din påvirke renten du vil bli tilbudt på boliglånet. Hvis kredittscoren din er høy, vil du sannsynligvis få tilbud om en lavere rente på boliglånet. Hvis kredittscoren din er lav, vil du derimot sannsynligvis få tilbud om en høyere rente på lånet. Dette kan bety at du vil betale mer i renter over tid, noe som kan påvirke din evne til å betale tilbake lånet.

Les mer i artikkelen – Hva er kredittscore og hvorfor er det viktig?

Les mer i artikkelen – Hva er en bra kredittscore? Dette betyr scoren din

Lån med dårlig kredittscore

Det er mulig å få lån selv om du har en dårlig kredittscore, men det kan være vanskeligere å få godkjent for lån og betingelsene kan være mindre gunstige.

Hvis kredittscoren din er dårlig, vil bankene se på deg som en høyere risiko for å ikke betale tilbake lånet, og de vil derfor være mer forsiktige med å låne deg penger. Hvis du likevel ønsker å ta opp et lån, kan du vurdere følgende alternativer:

  1. Søke om et lån med sikkerhet: Hvis du har eiendeler, som for eksempel en bil eller et hus, kan du vurdere å søke om et lån med sikkerhet. Dette betyr at du stiller eiendelen som sikkerhet for lånet, og banken vil dermed ha en garanti for at de vil få tilbake pengene sine hvis du ikke klarer å betale tilbake lånet.
  2. Søke om et lån med medlåntaker: Hvis du har noen som er villige til å stille som medlåntaker for deg, kan dette hjelpe deg med å få godkjent for lån. En medlåntaker vil bidra med sin kredittscore og inntekt til lånesøknaden din, og dette kan gjøre deg mer attraktiv for banken.
Start gratis lånesøknad her

For å øke sjansen for å få godkjent for boliglån, kan du prøve å forbedre kredittscoren din ved å betale regningene dine i tide, redusere gjeldsbelastningen din, og unngå å søke om for mange nye kredittkontoer. Jo høyere kredittscoren din er, jo bedre vil sjansene dine være for å få godkjent for boliglån og for å få tilbud om en lavere rente.

Les mer i artikkelen – Hvordan øke kredittscoren din

Konklusjon

Kredittscoren din kan påvirke muligheten din til å få boliglån og renten du vil bli tilbudt på lånet. Hvis kredittscoren din er lav, bør du vurdere å forbedre den før du søker om boliglån, eller å søke om boliglån med en kausjonist. Husk at det å ta opp et boliglån er en stor beslutning som krever nøye vurdering og planlegging.

Samle dyre smålån i et nytt boliglån!

4.6 Enestående

kr 2 000 000
150 000
10 000 000+
25 år
Månedsbeløp
kr
Låneeksempel: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341

Få lån med sikkerhet hos Ai Finans

Om du kan stille med sikkerhet eller en kausjonist for lånet kan Ai Finans hjelpe deg selv om du har lav kredittscore. Vi samarbeider med banker som er villig til å si ja der tradisjonelle banker sier nei. Våre rådgivere snakker med banken og eventuelle kreditorer for deg slik at du slipper det. Vi vil jobbe for å bedre din økonomiske situasjon og vil kun tilby deg lån om det vil bedre din nåværende situasjon. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Start lånesøknad her