Omstartslån: Alt du trenger å vite

Å ha en stor gjeldsbyrde kan være overveldende og stressende, og mange mennesker sliter med å betale tilbake det de skylder. Hvis du befinner deg i en slik situasjon, kan et omstartslån være en løsning for å samle all gjelden din til en enkelt månedlig betaling og få bedre renter og betingelser. I dette innlegget vil vi se på hva et omstartslån er, hvem som kan dra nytte av det, hvordan det fungerer, og hva du bør vurdere før du tar opp et omstartslån.

Hvis du ønsker å søke om et omstartslån, kan det gi deg en mulighet til å starte på nytt og få en bedre økonomisk situasjon.

Søk omstartslån her

Hva er et omstartslån?

Et omstartslån er en type lån som er ment å hjelpe personer som har havnet i en økonomisk utfordrende situasjon og som har vanskeligheter med å betale tilbake gjeld. Omstartslån er vanligvis rettet mot personer som har en betalingsanmerkning eller som har en høy gjeldsgrad.

Formålet med omstartslån er å gi en mulighet for personer som har opplevd økonomiske vanskeligheter til å refinansiere og samle all gjelden sin til en enkelt, mer overkommelig månedlig betaling. Med omstartslån kan du også få bedre renter og betingelser enn på de tidligere lånene dine.

Samle dyre smålån i et nytt boliglån!

4.6 Enestående

kr 2 000 000
150 000
10 000 000+
25 år
Månedsbeløp
kr
Låneeksempel: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341

Sjekk ut Ai Finans sine gratis økonomiske tjenester her.

Når er et omstartslån lønnsomt?

Et omstartslån kan være lønnsomt for personer som har en høy gjeldsgrad og som sliter med å håndtere flere lån og kredittkortgjeld. Omstartslån kan gi en mulighet til å refinansiere og samle all gjelden til en enkelt månedlig betaling, og ofte til en lavere rente enn på de tidligere lånene og kredittkortene.

Omstartslån kan også være bra for personer med betalingsanmerkninger eller en dårlig kredittscore, da det kan være vanskelig å få tradisjonelle lån fra banker og andre långivere med slike økonomiske forhold. Långivere som spesialiserer seg på omstartslån, kan imidlertid være villige til å låne penger til personer med dårlig kreditt, selv om renten og kostnadene kan være høyere.

Hva er fordelene med omstartslån?

Her er noen potensielle fordeler med omstartslån:

 1. Lavere månedlige betalinger: Ved å samle all gjeld til en enkelt månedlig betaling kan man ofte redusere den totale månedlige utgiften for gjeld. Dette kan gi en mer forutsigbar og overkommelig økonomisk situasjon.
 2. Bedre kontroll over økonomien: Ved å redusere antall kreditorer og kontoer man har å forholde seg til, kan man få bedre kontroll over økonomien sin. Det blir lettere å holde oversikt over hva som skal betales og når.
 3. Lavere renter: Omstartslån kan gi lavere renter enn man har på tidligere lån og kredittkortgjeld, spesielt hvis man har høye renter på for eksempel kredittkort. Dette kan føre til lavere totale kostnader over tid.
 4. Enkelhet: Ved å refinansiere all gjeld til ett lån, blir det lettere å holde oversikt over betalinger og gjøre endringer ved behov.
 5. Mulighet for bedre kredittscore: Ved å betale tilbake omstartslånet i tide og i henhold til avtalen, kan det forbedre kredittscoren over tid.


Hvilke krav stilles til et omstartslån?

 1. Du må være over 18 år.
 2. Du må ha en fast inntekt og kunne dokumentere denne.
 3. Du må ha en viss kredittscore og kreditt historie, avhengig av långiverens krav.
 4. Du må ha en viss mengde gjeld, avhengig av långiverens krav.
 5. Du må ha tilstrekkelig sikkerhet for lånet, for eksempel bil eller hytte.
 6. Du må være bosatt i Norge og ha et norsk personnummer.

Er du usikker på om du kvalifiserer? Få gratis økonomisk veiledning av oss her.

Hvorfor krever banken sikkerhet i bolig?

Banken krever sikkerhet i form av eiendom, for eksempel bolig, når du søker et omstartslån. Dette er fordi omstartslån ofte brukes til å refinansiere høy rente gjeld, og dermed utgjør en høyere risiko for banken. Ved å kreve sikkerhet i bolig, reduserer de risikoen for tap på lånet dersom du ikke er i stand til å betale tilbake lånet.

Når du tar opp et omstartslån med sikkerhet i bolig, betyr det at boligen din brukes som pant for lånet. Hvis du ikke klarer å betale tilbake lånet i henhold til avtalen, kan banken ta pant i boligen din og selge den for å dekke inn det tapte lånebeløpet.

Hva slags informasjon trenger banken fra deg?

For å kunne vurdere om du kvalifiserer for et omstartslån og tilby deg de beste vilkårene, vil vi normalt be om følgende informasjon fra deg:

 1. Din personlige informasjon, som navn, fødselsdato, adresse og kontaktinformasjon.
 2. Informasjon om din nåværende jobb og inntekt, som for eksempel stilling, arbeidsgiver og månedlig inntekt.
 3. Informasjon om eksisterende gjeld, som for eksempel lån, kredittkortgjeld og eventuelle andre gjeldsforpliktelser.
 4. Skattemelding
 5. En verdivurdering av boligen

Denne informasjonen brukes til å evaluere din økonomiske situasjon og gi deg tilbud om lån som passer dine behov og betalingsevne. Det er viktig å gi nøyaktig og fullstendig informasjon for å få de beste tilbudene og vilkårene.

Start gratis søknad her

Ai Finans hjelper deg med å finne det beste omstartslånet

Ai Finans kan hjelpe deg med omstartslån ved å tilby deg en enkel og effektiv måte å søke på. Vi har et bredt nettverk av samarbeidspartnere, som vi kan kontakte på dine vegne for å finne de beste tilbudene for deg. Vi vil også analysere og sammenligne tilbudene vi får, for å sikre at du får de beste vilkårene for et omstartslån som passer din økonomiske situasjon.

Ved å la Ai Finans håndtere kommunikasjonen med bankene, kan du spare tid og unngå unødvendige forhandlinger. Du trenger bare å gi oss den nødvendige informasjonen og vi vil ta oss av resten.

Søk om omstartslån