Fordeler med refinansiering av kredittkortgjeld

Refinansiering av kredittkortgjeld hjelper deg med å få samlet all gjelden i ett enkelt lån som kan gi deg lavere rente og mindre gebyrer. På den måten vil mer av det du betaler hver måned, gå direkte til nedbetaling, slik at du blir kvitt gjelden din raskere.

Hva er kredittkortgjeld?

Et kredittkort er et betalingskort som du kan bruke til å kjøpe varer og tjenester. Når du benytter deg av et kredittkort kjøper du på avbetaling. Denne summen blir da gjeld. Å bruke kredittkort har både positive og negative konsekvenser, og før du skaffer deg et kredittkort bør du tenke over hva du skal bruke det til. Kredittkort passer for deg som har orden på økonomien, og som vet at du kan betale hele regningen når den forfaller. Har du dårlig oversikt over økonomien din kan det å handle på kreditt gi deg en dårligere økonomi.

Les også: Refinansiering av smålån.

Fordeler med refinansiering av kredittkortgjeld

Samle dyre smålån i et nytt boliglån!

4.6 Enestående

kr 2 000 000
150 000
10 000 000+
25 år
Månedsbeløp
kr
Låneeksempel: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341

Hvor mange kredittkort kan man ha? 

Det er ingen grense for hvor mange kredittkort du kan ha. Det kan være fornuftig å bare ha ett siden det gjør det lettere å holde styr på kredittkortgjeld. Samtidig tilbyr de ulike kredittselskapene forskjellige fordeler, noe som gjør at mange benytter seg av ulike kredittkort å handle med slik at de ikke går glipp av fordeler.

Eksempler på fordeler med kredittkort:

  • Du får et kortsiktig, rentefritt lån.
  • Kredittkortet har reiseforsikring.
  • Forsikring ved netthandel.
  • Muligheten til å utsette betalingen på det du har kjøpt.
  • Fordeler med å ha kredittkortet, f.eks. rabatt på hotell og butikker.

Renter på kredittkort

De fleste kredittkort har en viss periode der du kan tilbakebetale pengene uten at det løper renter på lånet. Dette kalles en rentefri periode. I denne perioden er det i prinsippet gratis å låne pengene/ bruke kredittkortet.

Dersom du ikke betaler tilbake kreditten innen den rentefrie perioden, begynner det å løpe rente på det lånte beløpet. Renten på kredittkort varierer fra tilbyder til tilbyder, men normalt ligger den effektive renten (renten inkludert alle gebyrer) på mellom 20% og 30%. Dette er med andre ord en veldig høy rente og det kan fort bli et dyrt lån. Det anbefales derfor alltid at du betaler tilbake hele det skyldige beløpet i løpet av den rentefrie perioden.

Mange kredittkort har også gebyrer ved for eksempel varekjøp, uttak, bruk i utlandet og lignende. Dette gjør det dyrere å bruke kredittkortet, flere kredittkort er imidlertid gebyrfrie og 100% gratis å eie og å bruke, og det er disse kortene du bør se etter når du velger kredittkort.

Hvordan refinansiere kredittkortgjeld?

Refinansiering av kredittkortgjeld gjøres ved at du søker om et refinansieringslån som brukes til å samle alt du har av gjeld din i ett enkelt lån. Dette er en enkel prosess for deg, søker du refinansiering hos Ai Finans vil en rådgiver ta seg av hele jobben med å samle gjelden og å snakke med banken for deg.

Les mer om hva refinansiering innebærer her

Fordeler med refinansiering av kredittkortgjeld 

Refinansiering av kredittkortgjeld hjelper deg med å få samlet all gjelden i ett enkelt lån som kan gi deg lavere renteutgifter og færre unødvendige gebyrer. På den måten vil mer av det du betaler hver måned, gå direkte til nedbetaling, slik at du blir kvitt gjelden din raskere.

  • Du får samlet all gjelden i ett enkelt lån
  • Inkasso og betalingsanmerkninger blir slettet
  • Lavere renteutgifter og færre unødvendige gebyrer
  • Det du betaler hver måned går direkte til nedbetaling på lånet
  • Du gir deg selv mulighet til å få kontroll og oversikt over økonomien

Ønsker du å få en bedre økonomisk hverdag? Søk refinansiering hos Ai Finans og vi hjelper deg til å få kontroll over økonomien.

Send inn søknad her