Refinansiere gjeld med kausjonist

Oppdag hvordan en kausjonist kan være nøkkelen til å få godkjent et lån, selv med lav kredittscore eller manglende egenkapital.

Ønsker du å søke lån med en gang?

Start gratis lånesøknad her

Å refinansiere gjeld kan være en smart økonomisk beslutning hvis du har flere dyre lån med høye renter. Men hva om du ikke har en god nok kredittscore eller tilstrekkelig egenkapital til å få godkjent lånet på egen hånd? Her kommer en kausjonist inn i bildet. En kausjonist kan hjelpe deg med å få godkjent refinansieringslånet ved å stille sikkerhet for lånet ditt.

Hva er en kausjonist?

En kausjonist er en person som går god for deg og stiller sin økonomiske kapasitet som sikkerhet for at du vil tilbakebetale et lån eller en gjeld. Hvis du ikke kan betale tilbake lånet eller gjelden, vil kausjonisten bli ansvarlig for å betale beløpet. Kausjonister brukes vanligvis når lånetakeren har lav kredittscore eller ikke har nok egenkapital til å få godkjent lånet alene.

Det er viktig å huske at kausjonisten også påtar seg en risiko ved å stille sikkerhet for lånet ditt, og det er derfor viktig å ha en åpen og ærlig kommunikasjon med kausjonisten om lånebetingelsene og lånevilkårene.

Søk refinansiering her
I dette innlegget ser vi på hvordan å søke refinansiering med kausjonist kan hjelpe deg med å få godkjent refinansieringslånet, selv med lav kredittscore eller manglende egenkapital. Vi viser også fordeler og ulemper ved denne løsningen.

Sjekk Ai Finans sine økonomiske tjenester her.

Gode grunner til å refinansiere med kausjonist

 1. Lavere rente: Med en kausjonist som stiller sikkerhet for lånet, kan banken gi deg en lavere rente på boliglånet ditt. Dette kan bety at du sparer mye penger på rentekostnader over tid.
 2. Høyere lån: Med en kausjonist som stiller sikkerhet for lånet, kan du muligens få et høyere lån enn du ville kunne fått på egen hånd. Dette kan være spesielt nyttig hvis du ønsker å kjøpe en større eller mer kostbar bolig.
 3. Bedre lånevilkår: En kausjonist kan også bidra til å forbedre dine lånevilkår, som for eksempel lengre nedbetalingstid eller mindre krav til egenkapital. Dette kan gjøre boligkjøpet ditt mer overkommelig og mindre stressende.
 4. Hjelp fra en tredjepart: En kausjonist kan også være en støtte for deg i låneprosessen, ved å gi råd og veiledning om hvordan du kan få best mulig lån og hva du bør være oppmerksom på.
 5. Mulighet til å kjøpe bolig raskere: Med en kausjonist som stiller sikkerhet for lånet, kan du muligens få godkjent boliglånet ditt raskere enn du ville kunne på egen hånd. Dette kan gi deg en konkurransefordel når du prøver å kjøpe en bolig.
 6. Bygge kreditt: Hvis kausjonisten din betaler lånet hvis du ikke klarer det, kan det bidra til å bygge din kredittscore og dermed gi deg bedre vilkår på senere lån.

Les mer i artikkelen – Hvem kan søke om refinansiering

Hva må man tenke på før man refinansierer med kausjonist?

 • Kausjonisten står ansvarlig for å betale lånet hvis du ikke kan.
 • Kausjonisten vil være ansvarlig for å betale eventuelle gebyrer og renter hvis du ikke kan.
 • Det kan være vanskelig å finne noen som er villig til å stille som kausjonist.
 • Du bør ha en klar plan for å tilbakebetale lånet slik at kausjonisten ikke blir påført unødvendig økonomisk risiko.
 • Det er viktig å gjøre en realistisk vurdering av din nåværende og fremtidige økonomiske situasjon før du tar opp refinansieringslånet.

Les mer i artikkelen- Hvorfor bør du refinansiere gjeld

Ai Finans kan hjelpe med refinansiering med kausjonist

Vi kan hjelpe deg med å finne den beste refinansieringslånet for dine behov og økonomiske situasjon. Vi vil se på dine eksisterende lån og en løsning som passer for deg og din kausjonist. Hos Ai Finans jobber vi for at du og din kausjonist føler dere trygge og informerte gjennom hele prosessen.

Vi vil også sørge for at du får den beste renten på refinansieringslånet ditt, slik at du kan spare penger på rentekostnader i det lange løp.

Ta kontakt med oss i dag for å finne ut hvordan Ai Finans kan hjelpe deg med å refinansiere gjeld med kausjonist og få bedre kontroll over din økonomiske situasjon. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Søk lån med kausjonist her

Samle dyre smålån i et nytt boliglån!

4.5 Enestående

kr 2 000 000
150 000
10 000 000+
25 år
Månedsbeløp
kr
Låneeksempel: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341