Unngå betalingsanmerkninger

Står du overfor utfordringen med betalingsanmerkninger? Du er ikke alene. Dette innlegget gir deg verdifulle tips for å forbedre økonomien din.

Har du dyr gjeld som har ført til inkasso eller betalingsanmerkning?

Start gratis søknad her

Opprett en realistisk budsjetteringsplan

En av de viktigste tingene du kan gjøre for å unngå betalingsanmerkninger er å lage en realistisk budsjetteringsplan. Sett opp en oversikt over inntektene dine og utgiftene dine hver måned. Se på kostnader som kan reduseres eller kuttes. Ved å ha en tydelig oversikt over økonomien din, vil du kunne leve innenfor dine midler og unngå situasjoner der du ikke har nok penger til å dekke regningene.

Les mer i artikkelen- Budsjett: Hva det er, hvorfor det er lurt og hva det bør inneholde

Betal regningene tidsnok

Når du har laget et budsjett, er det viktig å prioritere betalingen av regningene dine. Først og fremst må du sørge for at nødvendige utgifter som boliglån eller husleie, strøm, vann og forsikring blir betalt i tide. Deretter kan du vurdere andre utgifter som mat, transport og personlig forbruk. Ved å prioritere regningene dine, sikrer du at de viktigste utgiftene blir dekket først og minimerer risikoen for å få en betalingsanmerkning.

Søk refinansiering

Det er helt gratis, uforpliktende og trygt å søke

START SØKNAD HER

Snakk med kreditorene dine

Hvis du ikke er i stand til å betale en regning i tide, er det viktig å være proaktiv og kommunisere med kreditorene dine. Ikke ignorer regningene eller håp om at problemene vil forsvinne av seg selv. Ta kontakt med kreditorene og forklar situasjonen din. Ofte er de villige til å sette opp betalingsordninger eller gi deg litt ekstra tid til å betale. Ved å vise god vilje og være ærlig, kan du unngå å få en betalingsanmerkning. Kommunikasjon er nøkkelen til forebygging. Ikke vent med å ta kontakt med kreditorene dine til det er for sent.

Søk om utsettelse eller nedbetalingsavtale

Hvis du opplever vanskeligheter med å betale en regning i tide, bør du kontakte kreditorene dine og be om utsettelse eller en nedbetalingsavtale. Å gå i dialog med kreditorene er langt bedre enn å la regningene gå til inkasso. En avtale som du følger kan hjelpe deg med å unngå betalingsanmerkninger.

Sjekk kredittrapporten din regelmessig

Å overvåke kredittrapporten din regelmessig er en god praksis for å oppdage eventuelle urettferdige betalingsanmerkninger eller feil som kan påvirke din kredittverdighet. Sørg for å sjekke kredittrapporten din fra kredittopplysningsbyråene (F.eks. Experian) minst en gang i året. Gjennom å være oppmerksom på din kredittstatus kan du raskt oppdage feil og ta nødvendige skritt for å rette dem opp. Dette vil bidra til å opprettholde en sunn kreditthistorikk og redusere risikoen for betalingsanmerkninger.

Les mer i artikkelen – Hva er kredittscore og hvorfor er det viktig?

Bygg opp en bufferkonto

Å ha en bufferkonto kan hjelpe veldig for å unngå betalingsanmerkninger. Livet er uforutsigbart, og uforutsette utgifter kan oppstå når som helst. Ved å ha et økonomisk sikkerhetsnett i form av en bufferkonto, vil du være bedre rustet til å håndtere uventede regninger uten å ty til lån eller kredittkort. Sett av en del av inntekten din hver måned til å bygge opp bufferen, og la det vokse over tid. På denne måten kan du takle uforutsette økonomiske utfordringer uten å sette din økonomiske fremtid i fare.

Refinansier dyre lån

Med refinansiering kan du samle alt av lån du har slik at du får lavere månedlige utgifter. Da får du sjansen til å betale utestående regninger og krav slik at du får kvittet deg med betalingsanmerkninger.

Vil du lese mer om betalingsanmerkninger?

Les mer om: Hvordan håndtere betalingsanmerkninger når du har boliglån

Les mer om: Hva skjer når du får en betalingsanmerkning?

Les mer om: Betalingsanmerkninger – dette må du vite

Samle dyre smålån i et nytt boliglån!

4.6 Enestående

kr 2 000 000
150 000
10 000 000+
25 år
Månedsbeløp
kr
Låneeksempel: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341

Vi kan hjelpe deg som har

Mye gjeld

Inkasso

Betalingsanmerkninger

Egen bolig