Hva skjer når du får en betalingsanmerkning?

Å pådra seg betalingsanmerkninger vil føre til mange negative konsekvenser for din privatøkonomi, og derfor er det viktig å få slettet disse anmerkningene.

Har du betalingsanmerkninger? Våre rådgivere er spesialister på å hjelpe folk med betalingsanmerkninger og betalingsproblemer. Å søke hos oss er helt gratis og uforpliktende. 

Start søknad her

Stor oversikt: Dette bør du vite om betalingsanmerkninger.

Når får du betalingsanmerkning?

Hvis du ikke har betalt regningene dine i tide, vil du først få en purring. Dersom purringen ikke blir betalt, vil regningen bli sendt til et inkassobyrå som tar seg av innkrevingen. Det er nå totalsummen vil øke kraftig fordi inkassobyråer opererer med høye gebyrer. Blir ikke dette betalt, vil du få en betalingsanmerkning.

Les mer om hvordan du får slettet betalingsanmerkninger her.

Hvem kan gi deg en betalingsanmerkning?

Ved manglende betaling vil kredittbyrået som har inkassosaken sende over dine opplysninger til et register hvor alle manglende betalinger registreres. I det øyeblikket dine opplysninger registreres her har du en betalingsanmerkning.

De som kan gi betalingsanmerkninger i Norge er:

Trenger du hjelp med å slette betalingsanmerkning?

Samle dyre smålån i et nytt boliglån!

4.6 Enestående

kr 2 000 000
150 000
10 000 000+
25 år
Månedsbeløp
kr
Låneeksempel: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341

Hvilke konsekvenser gir en betalingsanmerkning? 

Har du fått betalingsanmerkning blir du dessverre sett på som en dårlig betaler av de som låner ut penger. Konsekvenser betalingsanmerkninger gir er blant annet:

  • Tradisjonelle banker vil gi deg avslag om du søker om lån, dette gjelder også kredittkort og forbrukslån.
  • Vanskligheter med å få forsikring, strømavtale og mobilabonnement.
  • Noen jobbstillinger krever en kredittsjekk av ansatte.
  • Leie leilighet
  • Handle på kreditt

Har du en betalingsanmerkning vil det altså kunne få alvorlige konsekvenser. Refinansiering av dyr gjeld er ofte en god løsning, slik at du får samlet all gjelden i et nytt boliglån. Dette vil slette betalingsanmerkninger og du har kun ett lån og forholde deg til.

Hvilke regler gjelder for betalingsanmerkning?

Betalingsanmerkningen blir fjernet etter fire år eller automatisk etter du har betalt det du skylder. Etter fire år må inkassobyrået eventuelt sette i gang nye rettslige skritt hvis det skal registreres en ny betalingsanmerkning.

Les mer her: Hvor lenge varer en betalingsanmerkning.

For at betalingsanmerkningen skal bli fjernet og slettet, må du betale de ubetalte regningene. Etter det har du ingen anmerkninger på deg.

Les mer her: Hvordan slette en betalingsanmerkning.

Ønsker du lån med betalingsanmerkning? Da er det også enkelte regler som må innfris.

Lån med betalingsanmerkning

Det er ikke umulig å få lån med betalingsanmerkning, men det er enkelte regler som bankene krever og det er at du kan vise til sikkerhet i eiendom. Enten ved at du eier egen bolig, eller har noen som kan stille som kausjonist. Les mer om lån med kausjonist her. Ellers må du kunne dokumentere at du har fast inntekt og at du ikke har for høy eksisterende gjeld.

Ønsker du å lære mer om betalingsanmerkninger? Da anbefaler vi deg å lese artikkelen: Betalingsanmerkninger – dette må du vite

Hvordan Ai Finans kan bistå personer med betalingsanmerkning 

Ai Finans kan kostnadsfritt hjelpe deg med å søke boliglån til refinansiering av inkassogjeld og betalingsanmerkninger. Våre rådgivere har lang erfaring i bransjen og forstår at alle situasjoner er ulike. Vi ser både personen og den økonomiske situasjonen som har oppstått. I Ai Finans jobber vi alltid for å få til den beste løsningen for din økonomi og livssituasjon. Ta kontakt om du ønsker rådgivning

Start søknad her

Warning: Undefined array key "gclid" in /www/aifinansno_359/public/wp-content/themes/generatepress-child/footer.php on line 29