Hva innebærer refinansiering av boliglån?

Ønske om å flytte boliglånet kan skyldes flere grunner. Kanskje ønsker du bare en ny bank, du ønsker bedre betingelser på boliglånet eller du vil samle flere lån inn i boliglånet? Å refinansiere boliglånet skal være gunstig for din privatøkonomi og du kan spare mange penger på å få et nytt boliglån.

Hva vil det si å refinansiere boliglån?

Å flytte boliglånet fra en bank til en annen kalles refinansiering. Du kan refinansiere ved bare å flytte eksisterende lånesum til en ny bank, eller ved å øke lånesummen. Kort sagt innebærer refinansiering av boliglånet at du gjør endringer på det eksisterende lånet ditt. Målet med refinansiering er som regel å sikre deg bedre eller best mulig lånebetingelser.

Les mer om refinansiering i artikkelen: Refinansiering: dette må du vite

Hvor mye mer du kan ta opp i lån, avhenger blant annet av hvor mye boligen din har steget i verdi, hvilke endringer som har skjedd i markedet, hvor mye ekstra gjeld du har og hvordan inntekten din er nå sammenlignet med da du var i dialog med banken sist. 

Samle dyre smålån i et nytt boliglån!

4.6 Enestående

kr 2 000 000
150 000
10 000 000+
25 år
Månedsbeløp
kr
Låneeksempel: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341
Refinansier boliglånet

Sjekk ut Ai Finans sine refinansieringstjenester her.

Hvorfor refinansiere boliglån?

Som nevnt er målet med å refinansiere boliglånet at du får bedret din økonomiske situasjon. Det finnes mange gode grunner:

  • Du kan samle eksisterende gjeld, har du flere lån får du nå et lån å forholde deg til.
  • Har du fått inkasso eller betalingsanmerkninger vil dette nå bli slettet.
  • Du kan få få lavere rente og utgifter, og det blir lettere å spare penger.
  • Du trenger penger til et prosjekt, men ønsker ikke å ta opp forbrukslån.
  • Du kan ta opp lån til å pusse opp/ bygge på boligen.
  • Du får en enklere økonomisk hverdag med kontroll.

Start søknad om refinansiering av boliglån her.

Kan man refinansiere boliglån med betalingsanmerkning?

I vanlige banker vil du få nei til et nytt lån om du har inkasso eller betalingsanmerkninger. Refinansiering med betalingsanmerkning er en vanskeligere sak, mange banker gir automatisk avslag om du har pågående inkassosaker eller er registrert med betalingsanmerkninger. Grunnen er at banken opplever det som for stor risiko å gi deg et høyere lån. Et felles krav fra alle banker i Norge er at den totale lånesummen, inklusive lånet du skal bruke til refinansiering, kan ikke overstige 85% av boligens markedsverdi.

Les mer i artikkelen – Refinansiering med betalingsanmerkning her.

Det er derimot ikke umulig å få hjelp, heldigvis. Det er flere banker som er villig til å refinansiere boliglån selv med betalingsanmerkninger. Det er disse bankene Ai Finans samarbeider med om du søker lån med inkasso eller anmerkninger. Våre rådgivere er eksperter på nettopp refinansiering med betalingsanmerkning. Vi hjelper deg med å rydde opp i gjelden en gang for alle, prosessen er enkel og rask for deg. Du vil få din egen rådgiver som snakker med bankene for deg og som er med deg hele veien.

Søk refinansiering her

Lønner det seg å refinansiere boliglån?

Refinansiering er spesielt lønnsomt om du har flere smålån, gjeld på kredittkort, forbrukslån og andre lån med svært høy rente. Om du i tillegg har disse lånene fordelt blant flere långivere er renten som oftest ekstra høy og de kommer med dyre gebyrer i tillegg. Da er refinansiering veldig lønnsomt. Vil refinansiering bedre den økonomiske situasjonen din kan du si det er lønnsomt.

Hva koster det å refinansiere boliglån?

Har du inkasso eller betalingsanmerkninger vil du få avslag om nye lån i de tradisjonelle bankene. De bankene som tilbyr å hjelpe selv med anmerkninger har gebyrer på lånet som er høyere. Når du stiller med sikkerhet i bolig vil renten bli lavere, hvor mye lavere avhenger av situasjonen din. Banken ser på for eksempel betalingsvillighet, historikk og inntekt før de gir deg et tilbud. Våre rådgivere jobber for å gi deg de beste betingelsene ut fra din situasjon. Den tjenesten er gratis og uforpliktende.

Hvordan Ai Finans kan bistå

Våre rådgivere har lang erfaring i denne bransjen og forstår at alle situasjoner er ulike. Vi ser både personen og den økonomiske situasjonen som har oppstått. I Ai Finans jobber vi alltid for å få til den beste løsningen for din økonomi og livssituasjon. Ønsker du en uforpliktende gjennomgang sammen med en av våre rådgivere? 

Søk refinansiering av boliglån