Refinansiering – dette må du vite 

Hva er refinansiering? Hvem kan søke om refinansiering? Og lønner det seg å refinansiere lån? I denne artikkelen får du svar på det du trenger å vite om refinansiering.

Hva er refinansiering? 

Refinansiering kan kort forklares ved at du finansierer lånet ditt på nytt. Ved refinansiering erstatter du et eller flere eksisterende lån med ett nytt lån. Målet er at det nye lånet har bedre betingelser enn den opprinnelige gjelden. Det kan for eksempel være i form av lavere rente eller at du forlenger nedbetalingstiden på lånet.

Lavere rentekostnad på lånet ditt vil kunne spare deg for tusenvis av kroner hver måned. Det kan også være at du har et behov for å låne mer, endre nedbetalingstiden, eller få bedre oversikt over ulike lån ved å samle dem.

5 gode grunner til å refinansiere 

  1. Du får lavere månedlige kostnader
  2. Du får en bedre oversikt over økonomien
  3. Én faktura å forholde deg til
  4. Du blir kvitt betalingsanmerkninger og inkasso
  5. Du får muligheten til en ny økonomisk start

Les mer i artikkelen – Hvorfor bør du refinansiere gjeld?

Hvem kan søke om refinansiering?

Alle myndige personer med gjeld kan i utgangspunktet søke om refinansiering, men det betyr ikke nødvendigvis at banken vil godkjenne det likevel. Alder, betalingshistorikk og formålet med refinansieringen vil også kunne være avgjørende faktorer.

Les mer i artikkelen – Hvem kan søke om refinansiering?

Hva er refinansiering? Hvem kan søke om refinansiering? Og lønner det seg å refinansiere lån? I denne artikkelen får du svar på det du trenger å vite om refinansiering.

Hva er forskjellen på forbrukslån og refinansiering?

Forbrukslån og refinansiering er begge en type lån, men det er en vesentlig forskjell mellom de to – nemlig årsaken til at du tar opp lånet. Forbrukslån er et type lån du tar opp, uten krav om sikkerhet, som du kan bruke på det du ønsker. Et refinansieringslån derimot, er et lån du tar opp for å betale ned eksisterende gjeld 

Les mer i artikkelen – Hva er forskjellen på forbrukslån og refinansiering?

Samle dyre smålån i et nytt boliglån!

4.6 Enestående

kr 2 000 000
150 000
10 000 000+
25 år
Månedsbeløp
kr
Låneeksempel: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341

Hva innebærer refinansiering av boliglån?

Refinansiering av boliglån vil si at du flytter boliglånet ditt fra en bank til en annen, som regel med formål om å få best mulig lånebetingelser. 

Les mer i artikkelen – Hva innebærer refinansiering av boliglån? 

Dersom du har betalingsanmerkning kan det være vanskelig å få refinansiert boliglånet ditt, men det finnes heldigvis banker som er villige til det. 

Vi i Ai Finans har lang erfaring i bransjen og forstår at alle situasjoner er ulike. Vi ser både deg og den økonomiske situasjonen som har oppstått. I Ai Finans jobber vi alltid for å få til den beste løsningen for din økonomi og livssituasjon.

Søk om refinansiering av boliglånet ditt

Derfor lønner det seg å refinansiere forbrukslån

Forbrukslån har ofte høye renter og dyre gebyrer. Dersom du ikke betaler tilbake forbrukslånet i tide, kan du i verste fall ende opp med inkasso og betalingsanmerkninger. For å få bedre betingelser og større kontroll over økonomien, velger derfor mange å refinansiere forbrukslånet sitt. 

Les mer i artikkelen – Derfor lønner det seg å refinansiere forbrukslån

Fordeler med refinansiering av smålån

Smålån kan fort hope seg opp og føre til at du mister oversikten over økonomien. I tillegg vil diverse smålån som regel medføre høye renter og gebyrer. For å få bedre betingelser og gjenvinne kontrollen over økonomien, velger derfor mange å refinansiere smålånene sine. 

Les mer i artikkelen – Fordeler med refinansiering av smålån 

Fordeler med refinansiering av kredittkortgjeld 

Dersom du handler på kreditt, har liten oversikt over økonomien og ikke klarer å betale regningene dine i tide, kan du fort pådra deg økonomiske problemer. Har du opparbeidet deg kredittkortgjeld, vil det derfor være en stor fordel å refinansiere, da du blant annet vil få større kontroll over økonomien og bli kvitt gjelden raskere. 

Les mer i artikkelen – Fordeler med refinansiering av kredittkortgjeld 

Hva innebærer refinansiering med kausjonist?

Refinansiering med kausjonist vil si at du refinansierer gjelden din med sikkerhet i noen andre sin bolig. Ettersom refinansieringslån med kausjonist er av større risiko for banken, må kausjonisten ha god økonomi uten betalingsanmerkninger og verdier i bolig som banken kan ta pant i. 

Les mer i artikkelen – Hva innebærer refinansiering med kausjonist? 

Lønner det seg å refinansiere billånet? 

Hvorvidt det lønner seg å refinansiere billånet eller ikke, avhenger av en rekke faktorer. Generelt sett vil det være en god idé dersom du kan få lavere rente, har fått bedre kredittscore siden du først tok opp billånet eller ønsker nye betingelser på lånet.

Les mer om fordeler og ulemper i artikkelen – Lønner det seg å refinansiere billånet?

Oppsummering

Refinansiering innebærer at du tar opp et nytt lån for å betale tilbake eksisterende gjeld. Fordelen med å refinansiere er at du får bedre betingelser, som blant annet lavere rente. Det betyr at du kan spare tusenvis av kroner hver måned. 

Dersom du har opparbeidet deg gjeld med høye renter og gebyrer gjennom smålån, forbrukslån og/eller handling på kreditt, kan refinansiering gi deg en ny økonomisk start. Du vil blant annet få lavere månedlige kostnader, bedre oversikt over økonomien, og ikke minst bli kvitt betalingsanmerkninger og inkasso.   

Dersom du ikke eier egen bolig men ønsker å refinansiere, kan refinansiering med kausjonist være en løsning. Det vil si at banken tar pant i en annen sin bolig, noe som forutsetter at kausjonisten har verdier i bolig, samt god økonomi uten betalingsanmerkninger. 

Best refinansiering med sikkerhet i bolig 

Å refinansiere gjeld med sikkerhet i bolig, gir deg vesentlig lavere rentekostnad enn ved å ta opp et nytt forbrukslån uten sikkerhet. Det gjør at du får lavere månedlige kostnader og har muligheten til å nedbetale gjelden raskere. Søker du hos Ai Finans vil vi kun tilby deg en bedre avtale enn du har i dag, du kan derfor være trygg på at du ikke får høyere renter på lånet ditt.

Søk gratis refinansiering