Sms-lån på dagen

Hva er sms-lån og kan man få dette i Norge? I denne artikkelen vil vi svare på dette.

Hva er sms-lån?

SMS-lån er en type kortsiktige lån som vanligvis tilbys med en enkel og rask søknadsprosess. Navnet «SMS-lån» stammer fra den tidligere praksisen med å søke om slike lån ved å sende en tekstmelding (SMS) til långiveren.

Kan man få sms-lån i Norge?

SMS-lån gis ikke ut Norge for å beskytte forbrukere mot å pådra seg kostbar og uholdbar gjeld. Norske myndigheter har innført reguleringer som begrenser tilgjengeligheten av slike lån for å sikre at du ikke blir fanget i en gjeldsspiral. Høye rentesatser og korte tilbakebetalingstider gjorde SMS-lån risikofylte for forbrukere, og denne handlingen har som mål å fremme økonomisk ansvarlighet og beskytte folks økonomiske velferd. Isteden oppfordres forbrukere til å vurdere mer bærekraftige og gunstige lånealternativer som gir bedre betingelser og lavere risiko for økonomiske vanskeligheter.

Les mer i artikkelen – Hva er forskjell på forbrukslån og refinansiering? 

Les mer i artikkelen – Smålån og refinansiering

Ulemper med raske lån uten sikkerhet

Det er flere gode grunner til å være forsiktig med å ta opp slike lån:

  1. Høye rentesatser: Smålån har ofte betydelig høyere rentesatser sammenlignet med mer tradisjonelle lån, som lån som krever sikkerhet. Dette kan føre til betydelige kostnader for deg.
  2. Kortsiktig tilbakebetaling: Lånets korte tilbakebetalingstid kan gjøre det vanskelig for deg å betale tilbake lånet i tide, noe som kan føre til forsinkelsesgebyrer og ekstra kostnader.
  3. Høy risiko for gjeldsspiral: Hvis du ikke klarer å tilbakebetale lånet i tide, kan det føre til en gjeldsspiral der du må ta opp nye lån for å dekke de gamle, noe som kan føre til økende gjeldsproblemer.
  4. Mangel på nødvendig veiledning: smålån uten sikkerhet er ofte enkle å få tilgang til, og det kreves minimal dokumentasjon. Dette kan føre til at du tar opp lån uten å vurdere de langsiktige økonomiske konsekvensene.

Les mer i artikkelen – Er refinansiering lurt?

Les mer om Ai Finans sine gratis økonomiske tjenester her.

Alternativet til lån uten sikkerhet

Lån med sikkerhet, også kjent som sikrede lån eller pantelån, gir deg en større grad av trygghet ved å kreve en eiendel som sikkerhet for lånet. Når du tar opp et lån med sikkerhet, kan du ofte få fordeler som lavere rentesatser, høyere lånebeløp og lengre tilbakebetalingstider.

Start gratis lånesøknad

Samle dyre smålån i et nytt boliglån!

4.6 Enestående

kr 2 000 000
150 000
10 000 000+
25 år
Månedsbeløp
kr
Låneeksempel: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341

Lån med sikkerhet

Ai Finans tilbyr ulike lån med sikkerhet. Våre rådgivere har lang erfaring med blant annet omstartslån og refinansiering. Refinansiering med sikkerhet i bolig kan være en klok økonomisk beslutning av flere grunner:

  1. Lavere rentesatser: Når du refinansierer med boligen som sikkerhet, kan du vanligvis få tilgang til lavere rentesatser sammenlignet med usikrede lån. Dette kan føre til lavere månedlige avdrag og lavere totale lånekostnader over tid.
  2. Reduserte månedlige utgifter: Refinansiering kan gi deg muligheten til å forlenge tilbakebetalingstiden, noe som kan senke de månedlige avdragene og gi deg bedre økonomisk pusterom.
  3. Samle gjeld: Refinansiering med sikkerhet i boligen gir deg muligheten til å konsolidere annen gjeld, som kredittkortgjeld eller forbrukslån, under ett lån med lavere rente. Dette kan gjøre det enklere å håndtere gjelden og redusere kostnadene.

Det er helt gratis og uforpliktende å søke lån hos Ai Finans.

Søk lån med sikkerhet i bolig her